José Adsuar
 

Unes breus consideracions referents a la carta de la Senyora Francisca Durà, publicada en el número 508 del “Periódico de Santa Pol

 
Viernes 22 de abril de 2016 0 comentarios
 

En primer lloc, van a permetre els lectors d’aquesta publicació que els demane perdó per la meva ignorància, per desconèixer que pel fet d’adquirir una casa en aquest poble, els habitants d’ell, en atenció al nouvingut, han de renunciar als seus costums, a la seva cultura, a la llengua que han parlat sempre. Una llengua que no és un invent d’ara mateix. Que l’han parlada al llarg de molts segles –i la segueixen parlant- persones eminents, intel·lectuals il·lustres, actors, polítics, poetes i escriptors... i fonamentalment un poble que te la obligació de defensar-la i mantenir-la viva, perquè és una senya irrenunciable de la seva pròpia identitat.
Una llengua que està arrelada a la forma de ser i pensar de la gent que hem nascut per aquestes contrades. Y que mereix –si més no- respecte i consideració de tots aquells que acudeixen a conviure amb nosaltres i als que rebem amb els braços oberts, sense preguntar-los d’on venen, o quin idioma parlen. Sense exigir-los que canvien els seus costums ni el seu idioma. Passejant pel carrer es veu que som un poble acollidor. És fàcil que ens creuen amb persones de nacionalitats i races diferents, i tots plegats hem de conviure. Però el respecte exigeix que la persona acollida fes un mínim d’esforç per integrar-se en la societat que l’acull. I eixe esforç requereix, si no parlar la llengua d’aquest poble, almenys entendre-la. Hi ha llibres i eines a disposició de qui ho vol fer. Això demostraria una educació i un respecte que està molt per sobre del preu d’una casa.
La actitud contraria, Senyora Francisca Durà, és una falta de respecte a aquest poble, a les seves institucions i a la CULTURA (d’aquesta manera escrita: amb lletres majúscules).
Molt respectuosament,

 

Comparte este artículo

 
 
 

Comentarios

 
 

 

CARTAS AL DIRECTOR

PACO, NOSOTROS SEREMOS TU MEMORIA
Roque Miguel Alemañ Bonet 13 de septiembre de 2022
A LAS TRABAJADORAS SOCIALES DE SANTA POLA
Carlos A. Pinto 23 de diciembre de 2020
A ROBERTO LÓPEZ
María del Carmen López Pomares 23 de diciembre de 2020
CUANDO EL KARMA EMPIEZA A DEVOLVER A CADA UNO LO SUYO
Roque Miguel Alemañ Bonet 20 de noviembre de 2020
OBITUARIO JULIO BAEZA
Manuel Ortuño Cerdá-Cerdá 20 de noviembre de 2020

Periódico Santa Pola © Copyright 2016, todos los derechos reservados.

Diseño: Baluarte Comunicación s.l.